Nytt världscentrum för damidrott tar form

13 juli 2009

LogoWVoWSMed The World Village of Women Sports® får världens kvinnliga idrottare samma möjligheter att utvecklas som sina manliga kolleger. Svante Nybyggars, copywriter, har en aktiv roll i marknadsföringen av projektet.

Det unika centrumet tar nu form. Närmast ska det utses en vinnare bland fem arkitektförslag. Centrumet, som förläggs till Malmö, blir en internationell mötesplats för aktiva idrottare, tränare, ledare, läkare, beteendevetare och näringsfysiologer. Dessutom kommer det i området att finnas kontor, bostäder, restauranger med mera.

Målsättningen är att entreprenörerna bakom projektet – Kent Widding Persson, Mårten Hedlund och Dan Olofsson – ska kunna inviga den första etappen 2012. Mer information om The World Village of Women Sports® finns här.

  1. Mirjam

    Heder åt de där gossarna som satsar på projekt för kvinnor, det verkar provocera en del för att alla invanda tänk inte vill/orkar ta in nya saker, men hur många duktiga kvinnliga idrottare finns det inte och så många som brinner för att få utvecklas och få känna glädjen av att lyckas. Det känns tungt i hettan men aldrig tror jag vi kan sluta kämpa.

Lämna en kommentar

Svante Nybyggars
Svante Nybyggars på Twitter